Sportfysiotherapie

De meeste klachten gaan vanzelf over, soms lukt dat niet en is er hulp nodig om de voorwaarden voor herstel te scheppen.

Mijn aanpak is erop gericht de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Daarbij kijk ik niet alleen naar lichamelijke factoren, maar wil ik alles wat uw herstel belemmert in kaart brengen.

De behandeling kan bestaan uit een intensieve, op het spierweefsel gerichte behandelmethode, een trigger-pointbehandeling (pijnpuntbehandeling), of uit de relatief nieuwe dry-needlingmethode. Hierbij wordt met een dunne naald het triggerpoint aangeprikt. Door het bewegen van de naald wordt het triggerpoint vervolgens losgemaakt. Zo wordt geprobeerd de pijnklachten en beperkingen zo snel mogelijk te verminderen zodat u kunt starten met oefenen of trainen. Soms vul ik dit aan met Maitland manuele therapie, een milde en mobiliserende vorm van bewegen van de gewrichten. Verder gebruik ik stretchingtechnieken.

In mijn praktijk heb ik een andere aanpak dan in de “gewone” fysiotherapie. Ik geef geen klassieke massage en ik maak geen gebruik van apparatuur voor de behandeling. Er wordt van u zelfwerkzaamheid en discipline gevraagd om de programma’s thuis, in de sportschool of op het sportveld uit te voeren.